13 Great backpacken Meal Recepten & Food Uitdroging Tips


Het maken van je eigen rugzakmaaltijden kan leuk zijn en een geweldige manier om controle over je voeding te krijgen en tegelijkertijd geld te besparen. In de winkel gekochte gevriesdroogde maaltijden zijn handig en licht, maar ze kunnen duur zijn en vol met conserveringsmiddelen zitten. Volg de onderstaande stappen om de basisprincipes van het dehydrateren van voedsel te leren, en probeer dan enkele van onze favoriete recepten ter inspiratie. Daarna kunt u gaan experimenteren om uw eigen recepten om te zetten in heerlijke instantmaaltijden die u overal mee naartoe kunt nemen. Of u nu een paar maaltijden voor een weekendje weg nodig hebt of maandenlang maaltijden voor een trektocht bereidt, wij zorgen ervoor dat u meteen kunt beginnen met koken en inpakken voor uw volgende avontuur.

Geen tijd nu?

Ben je nog niet klaar om je eigen rugzakmaaltijden te maken en wil je gewoon weten welke in de winkel gekochte maaltijden het beste zijn? Bekijk onze lijst met beste gevriesdroogde rugzakmaaltijden. Als je dit artikel leuk vindt, vind je misschien ook dit populaire artikel van CleverHiker leuk:

  • CleverHiker Uitrustinggids voor rugzakken
  • CleverHiker Top Gear Picks
  • Video’s over essentiële trailvaardigheden
  • Lichtgewicht vistuig Funderingen Video’s

 

Backpacking Voedselbeginselen

Als je net begint en een idee wilt krijgen van wat andere backpackers eten als ontbijt, lunch, avondeten en snacks, bekijk dan onze Best Lightweight Backpacking Food gids met een video over de basis van Ultralight Backpacking Food.

Rugzakvoeding

Vergeet alles wat je hebt geleerd over het beperken van je calorieverbruik en zet het op zijn kop. Backpacken is een duursport en je lichaam heeft veel koolhydraten, eiwitten en vetten nodig om energie te behouden en je te helpen herstellen. Hoe gezonder je jezelf voedt onderweg, hoe beter je je zult voelen en presteren.

Voedselgewicht

Op meerdaagse tochten is het heel belangrijk het gewicht van je rugzak zo laag mogelijk te houden, maar probeer ook een goede balans te vinden tussen voedsel dat je lekker vindt en waar je je goed bij voelt. Het doel is maaltijden te maken die de meeste calorieën en de meeste voedingsstoffen leveren met zo weinig mogelijk gewicht. Zoek naar rijke, calorierijke voedingsmiddelen (meer dan 100 calorieën per ons) die een echte hongerremmende waarde hebben en je langer voller houden. Denk “minder volume, meer inhoud”. Het toevoegen van olie en/of boter is een andere uitstekende manier om uw calorie-inname aan te vullen en uw maaltijden nog lekkerder te maken ook.

 

Zelf je eigen rugzakmaaltijd maken

Er zijn drie manieren waarop je je eigen rugzakmaaltijden kunt maken, variërend van vrij eenvoudig tot complex. Hieronder geven we een overzicht van het proces voor elke methode, en belichten we onze favoriete recepten voor elke methode.

  • OPTIE 1: Combineren van gedroogde waren (thuis koken niet nodig)
  • OPTIE 2: Individuele ingrediënten dehydrateren en samenvoegen tot maaltijden (koken en dehydrateren vereist)
  • OPTIE 3: Koken en dehydrateren van volledige maaltijden

 

Het gebruik van een weegschaal om voedsel te portioneren geeft u de beste resultaten.

Voedsel portioneren: Hoeveel is genoeg?

Een kleine lichtgewicht kom en een digitale weegschaal maken het portioneren van maaltijden gemakkelijk, vooral omdat veel gedehydrateerde voedingsmiddelen moeilijk nauwkeurig te doseren zijn met kopjes/lepels. Wij hebben vastgesteld dat een maaltijd van 100 gram meestal voldoende vulling biedt voor een gemiddelde wandelaar, en dat 150 gram voldoende is voor een grote of zeer hongerige wandelaar. Wij raden u aan thuis te experimenteren om uit te vinden hoe groot u uw maaltijden wilt hebben, want verspild voedsel wegbrengen of honger lijden is een grote afknapper. Het lijkt misschien niet veel in het zakje, maar wanneer de ingrediënten opnieuw gehydrateerd worden, zetten ze aanzienlijk uit.

Om porties af te meten:

  1. Plaats een kleine lichtgewicht kom op uw digitale weegschaal en zet de weegschaal AAN
  2. Als het gewicht van de kom wordt gemeten, druk dan op “TARE” om het op nul te stellen
  3. Zet de modus op gram
  4. Giet langzaam gedroogd voer in de kom tot je het gewenste gewicht hebt bereikt
  5. Doe de inhoud van de kom in een Ziploc en ga verder met het volgende voedsel – Streef naar een verhouding van ⅓ eiwit, ⅓ zetmeel, en ⅓ saus/groenten, etc. voor een totaal van ongeveer 100-150 gram
  6. Voeg kruiden of smaakmakers toe met maatlepels
  7. Pakjes specerijen of iets extra’s voor bij elke portie in een zakje

 

Door uw maaltijden vacuüm te sealen, kunt u ruimte besparen in uw verpakking en kunt u “koken” in de verpakking.

Herverpakking

Het is het beste om ingrediënten thuis af te meten en opnieuw te verpakken, zodat u onderweg zo min mogelijk papier en afval hoeft mee te nemen. Gebruik stevige Ziploc-zakjes voor kortetermijngebruik (2 weken of minder), of seal uw maaltijden vacuüm voor langer bewaren. Gebruik een viltstift om uw porties te labelen met de datum, de titel van het recept en de hoeveelheid water die u ongeveer moet toevoegen. Verpak kleine zakjes met beleg, specerijen, olieverpakkingen, enz. bij uw maaltijden, zodat u ze niet vergeet. Of markeer de zakken met geheugensteuntjes (bijvoorbeeld: “tortilla’s uit de diepvries toevoegen”, of “pakje tonijn toevoegen”).

De voordelen van vacuüm-verzegelen – Vacuüm-verzegelde maaltijden zijn compact, geuren niet, en de zakken zijn duurzaam genoeg om kokend water te bevatten voor het koken van uw maaltijden. Goed gedroogde en vacuüm gesealde maaltijden zijn maanden houdbaar bij kamertemperatuur, maar ze kunnen ook in de vriezer bewaard worden (stopt alle biologische processen) tot je ze nodig hebt, tot wel een jaar. Als je van plan bent veel gedehydrateerde maaltijden te maken, is het de moeite waard om te investeren in je eigen vacuümsealer, en in een voorraad vacuümverpakkingsrollen/zakken.

Seal Tip – Pasta, rijst of andere “scherpe” ingrediënten kunnen gaatjes in vacuümzakken maken, waardoor zuurstof bederf kan veroorzaken. Als voorzorgsmaatregel kunt u een laag perkamentpapier tussen het voedsel en het plastic aanbrengen op maaltijden waarvan u vermoedt dat ze problemen kunnen veroorzaken. Meet gewoon een stuk perkamentpapier af dat twee keer zo lang is als uw maaltijd, vouw het dubbel en steek het in de zak van de sealer. Giet het voedsel in het midden en sluit af zoals gewoonlijk.

Tips om afval te verminderen – Drogen is een geweldige manier om voedsel te bewaren dat anders misschien verspild zou worden, maar het is helaas gemakkelijk om veel afval te creëren bij het kopen en opnieuw verpakken van voedsel. De meest milieuvriendelijke manier om ingrediënten te kopen voor het maken van maaltijden voor rugzaktoeristen is om in bulk te kopen bij de kruidenier. Neem herbruikbare bakjes mee of koop er een om bulkvoedsel te kopen wanneer dat mogelijk is en probeer verpakkingen te recycleren. Was lichtjes gebruikte Ziploc-zakjes en droog ze door ze ondersteboven (open) met een magneet aan uw koelkast te hangen.

 

de gemakkelijkste optie is om gedroogde of voorverpakte voedingsmiddelen te combineren om je eigen creaties te maken.

optie 1: HET COMBINEREN VAN GEDROOGDE WAREN

Een zeer eenvoudige en makkelijke manier om je eigen rugzakmaaltijden te maken zonder te hoeven koken is het kopen van voorgedroogde ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in kruidenierswinkels. Meng eiwitten, zetmeel en kruiden om onbeperkte combinaties te maken.

IN SUPERMARKTEN VERKRIJGBARE GEDROOGDE VOEDINGSMIDDELEN

  • Instant grutten
  • Pindakaaspoeder
  • Poedermelk
  • Eiwitpoeder
  • Kaaspoeder
  • Eipoeder
  • TVP (getextureerd plantaardig eiwit)
  • Quinoa
  • Echte spekblokjes
  • Jerky
  • Gebakken bonen
  • Hummus
  • Instantaardappelen
  • Instant rijst
  • Vulling mix
  • Gedroogd fruit
  • Gedroogde groenten
  • Pasta/Ramen/Couscous/Rijstnoedels
  • Macaroni met kaas.
  • Instant havermout (kan ook hartig zijn)

 

Gedroogde goederen in bulk kopen kan geld besparen.

 

droog sriracha munten om elke maaltijd pittiger te maken.

 

Het verpakken van specerijen is een geweldige manier om je maaltijden op te leuken.

SPECERIJEN OM MEE TE NEMEN OF TE VERPAKKEN BIJ DE MAALTIJD

  • Zout en peper (zakjes of klein schuddebuikje)
  • Olie in kleine flesjes of zakjes
  • Ghee pakjes
  • Pakjes sojasaus
  • Hete saus (klein flesje of pakjes)

EIWITTEN – Voorgedroogde eiwitten zijn wat moeilijker te vinden in gewone kruidenierswinkels, maar je kunt ze gemakkelijk zelf bereiden met een voedseldehydrator (zie “Hoe droog je vlees” hieronder), of je kunt gevriesdroogd vlees bestellen bij websites als Thrive Life en Wise Food Storage. Het kopen van gevriesdroogd vlees kan een beetje duur zijn, maar ze zijn meestal een goede waarde, omdat ze bijna eeuwig meegaan en je veel porties krijgt uit een groot blik of zak die je koopt.

ZWARKE MAAR MOGELIJKE EiwITADVIES – Een andere populaire, maar zwaardere eiwitoptie is het verpakken van zomerworst, kip, tonijn of zalm in zakjes om toe te voegen aan maaltijden onderweg. Notenboters (ook verkrijgbaar in pakjes) zijn ook aan de zware kant, maar ze bevatten veel gezonde vetten en complimenteren gerechten met hun heerlijke rijke smaak en romige textuur.

Recepten die thuis koken overbodig maken

Alle afmetingen in de volgende recepten zijn bij benadering en de verhoudingen moeten aan uw voorkeuren worden aangepast. Ook de hoeveelheid water die nodig is om deze maaltijden te rehydrateren, kan variëren. In veel van de volgende recepten wordt vlees gebruikt als eiwit, maar ze kunnen gemakkelijk worden aangepast voor vegetariërs en veganisten door quinoa, noten, notenboter, peulvruchten, TVP, sojaproducten, enz. te vervangen.

 

Backcountry Thanksgiving Recept

Recept afdrukken

Thuis, pakket:

  • 30 g (ongeveer ½ c) vullingmix
  • 25 g (ongeveer ¼ c) instant aardappelen
  • 30 g kalkoenjerky (gedehydrateerde gemalen kalkoen – zie hieronder)
  • 35 g (ongeveer ¼ c) gedroogde veenbessen
  • 1 eetlepel selderijschilfers OF ⅛ theelepel selderijzaad – geen zout (optioneel)
  • 2 theelepels juspoeder
  • Olie of boter (facultatief)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 1 ¾ c water, zet dan je fornuis uit. Doe de vulling in de pan en roer alles goed door elkaar. Het water moet het mengsel net bedekken. Doe het deksel op je pot en zet hem in een cozy (of fleece muts). Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Kijk dan of er iets meer water of tijd nodig is. Roer het om, en voeg desgewenst een beetje olie of boter toe om wat van het smakelijke vet dat tijdens het dehydratatieproces verloren is gegaan, er weer in te doen. Geniet en dank voor de schoonheid die je omringt!

Notities: Wij zijn dol op deze hartige maaltijd zoals hij is, maar als je hem iets minder papperig wilt, kun je de aardappelen apart zetten en apart maken of in dezelfde pan maar dan aan de zijkant. Je kunt er ook nog gefrituurde uitjes of kruimels van zoete aardappelchips aan toevoegen voor een beetje knapperigheid.

 

Rugged Mountain Glory Bacon and Grits Recept

Recept afdrukken

Thuis, pakket:

  • 2 zakjes (totaal ongeveer 56 g) Instant grutten
  • ½ Klein zakje echte spekblokjes (of gedroogde ham)
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas (of verse harde kaas/kaasstick)
  • Olie of (poedervormige) boter (optioneel)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 1 ¼ c water, zet dan je fornuis uit. Voeg alles toe aan de pot en roer om te combineren. Het water moet het mengsel net bedekken. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Kijk dan of er iets meer water of tijd nodig is. Roer het om, en voeg indien gewenst een beetje olie of boter en hete saus toe. Geniet ervan!

Notities: Als u gedroogde ham gebruikt, verpakt u die in een apart zakje en laat u hem vooraf weken in water om hem zachter te maken. Kook het water, voeg dan de rest van de ingrediënten toe zoals hierboven beschreven. U kunt ook een vleugje kleur en kruidensmaak toevoegen door een tl gedroogde groene uien of peterselie toe te voegen.

 

Backpacker Beef Noodle Soup Recept

Recept afdrukken

Thuis, pakket:

  • 1 theelepel bouillonpoeder voor groenten, rundvlees of kip
  • ¼ c gedroogde groenten
  • 1 blok (ongeveer 50 g) ramen noedels
  • Ongeveer 25 g natriumarme natuurlijke jerky
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 ½ c water, zet dan je fornuis uit. Voeg alles toe aan de pot en roer om te combineren. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Kijk dan of er iets meer water of tijd nodig is. Er moet een beetje extra vocht zijn voor een soepachtige consistentie. Roer, en voeg indien gewenst een beetje olie, boter of hete saus toe. Geniet ervan!

Notities: Om deze maaltijd nog gourmetvoller te maken, doe je een theelepel of meer sesamzaadjes in een zakje en strooi je die na het koken over de noedels.

 

Piñon Pasta Recept

Wij zijn dol op deze combinatie van prikkelende citrusvruchten met troostende pasta en zoete, boterachtige pijnboompitten. Pijnboompitten hebben meer dan alleen een heerlijke smaak. Ze leveren veel eiwitten, vetten en voedingsstoffen voor deze vegetarische maaltijd.

Thuis, pakket:

  • 2 pakjes True Lemon
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • ½ theelepel Knoflookpoeder

2e zak:

  • 2-3 oz. (diameter van een kwart) pasta van engelenhaar

3e zak:

  • 1-2 eetlepels olijfolie (éénpansverpakking of klein flesje)
  • Zout en peper naar smaak
  • Handjevol zongedroogde tomaten (in kleine stukjes gehakt)
  • Handjevol pijnboompitten
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook een pan vol water, voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (engelhaar is in ongeveer 4 minuten beetgaar). Giet de pasta af en bewaar het zetmeelhoudende vocht voor een warme drank als u dat wilt. Voeg de olijfolie toe aan de pasta en roer om te combineren. Voeg vervolgens de citroen, kruiden en specerijen toe. Schep de zongedroogde tomaten en pijnboompitten erdoor, breng op smaak met zout en peper en geniet ervan nu het nog warm is!

 

Miso Salmon Bowl

Thuis, pakket:

  • ¾ c instant witte rijst
  • 1 pakje misosoep (met tofu en zeewier)
  • 1 pakje zalm
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook 2-2 1/2 kopjes water, afhankelijk van hoe sappig je je maaltijd wilt hebben. Roer de miso en de rijst erdoor. Dek af, zet het vuur uit en isoleer de pan terwijl hij ongeveer 10 minuten staat. Wanneer de rijst zacht is en ongeveer de helft van het vocht is geabsorbeerd, roer je de zalm erdoor en geniet van de hartige, bouillonachtige lekkernij.

 

Backpacker Shepherd’s Pie

Deze heerlijke en gezonde maaltijd kan alleen worden omschreven als comfort food uit het binnenland. Het laat je vol, warm, en klaar voor je slaapzak.

Thuis, pakket:

  • ½ c Gedroogd gemalen rundvlees (gebruik champignons of TVP in plaats daarvan voor vegetarisch)
  • 1-2 oz. Gedroogde groenten (wortelen, maïs en erwten zijn klassiekers)
  • 1 theelepel droge fijngehakte ui
  • 1 klein bouillonblokje (rundvlees of groente)
  • ¼ theelepel Worcestershiresaus in poedervorm (optioneel voor meer smaak)

2e zak:

  • ½ c Instant aardappelpuree (wij vinden Buttery Homestyle Idahoan lekker)
  • 1 theelepel boterpoeder (optioneel voor meer smaak/calorieën)
  • Zout en peper naar smaak
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 ½ c water. Zet het vuur laag en giet 1 c heet water in een zak met de instantaardappelen en het boterpoeder (indien gewenst), roer om, sluit af, isoleer en zet opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe het bouillonblokje in het resterende water om het op te lossen. Roer dan het gehakt, de groenten, de ui en de worcestershire erdoor. Laat een minuut of twee sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel, geïsoleerd, ongeveer 10 minuten staan. Schep, zodra het vocht is opgenomen en het vlees zacht is, de aardappelpuree over het mengsel en verdeel het in een dikke laag. Voeg zout en peper naar smaak toe en geniet!

 

Sunrise Savory Oats

Probeer deze bevredigende nieuwe draai aan havermout als je durft. Het is gezond, gezond en lekker. Het is een uitstekend stevig ontbijt, maar het is ook heerlijk als verwarmende avondmaaltijd.

Thuis, pakket:

  • ½ c ouderwetse gerolde haver
  • 1 klein kippen-, runder- of groentebouillonblokje (of ½ van een grote)
  • Gedroogde groenten naar keuze (wij houden van tomaten, groene uien en champignons)
  • 1 theelepel Gedroogde kruiden (peterselie, tijm, basilicum, rozemarijn, koriander enz.)
  • Snufje zwarte peper

2e zak:

  • 4 eetlepels Ova Easy ei kristallen (2 eieren)

3e zak:

  • 1 eetlepel olijfolie (om de eieren te koken)
  • Parmezaanse kaas (facultatieve topping)
  • Hete saus (facultatief)
  • Pakket echte citroen (facultatief)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook 1½ kopje water, afhankelijk van hoeveel groenten je toevoegt en hoe ‘bouillonachtig’ je de havermout wilt hebben. Het is beter wat extra vocht te hebben dan te weinig voor deze maaltijd. Doe het bouillonblokje in het kokende water en roer tot het is opgelost. Voeg de havermout, de groenten en de kruiden toe, roer goed en dek af. Zet het vuur uit en isoleer de pan terwijl hij ongeveer 10 minuten staat. Meng intussen de eierkristallen met 6 eetlepels water in een plastic zak. Verhit de olie in een andere pan en bak de eieren op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot ze stevig zijn. Roer je havermout, voeg dan het roerei en de toppings toe. Echte citroen en een beetje zout helpt om de smaken naar voren te brengen en geeft het een vleugje frisheid.

Notities: Als je geen twee potten hebt om mee te werken, heb je opties. Je kunt de eieren eerst maken en ze apart zetten in een kopje of zakje terwijl je de havermout kookt. Of je kunt je havermout eerst koken en dan terug in je afsluitbare zak doen om in het bouillonmengsel te weken (zorg er wel voor dat het een stevige diepvrieszak van het Ziploc-type is die tegen de warmte kan!)

 

De Hunger Super Snack van de trekker

Deze combinatie lijkt op het eerste gezicht wat vreemd, maar als je avontuurlijk bent ingesteld en van zout en zoet houdt, zou dit wel eens je nieuwe favoriete caloriebom op het pad kunnen zijn. Elke hap bevat koolhydraten, vet, eiwit, suiker en zout. De super snack kwam tot bloei op onze Continental Divide Trail thru-hike om cravings en hiker honger te bestrijden.

Op het spoor: Leg de volgende ingrediënten op elkaar

  • 1 Rijst krokante traktatie (bodem)
  • 1 pakje notenboter (midden)
  • Plakjes zomerworst (boven)
  • Maakt: 1 portie

 

De Rugzaktoerist Elvis

Elvis Presley ging decadentie niet uit de weg, en dat doen wij ook niet als we lange dagen op het pad maken. We hebben dit absurde, maar heerlijke brouwsel naar Elvis’ beroemde lievelingsbroodje gemodelleerd nadat we het in Graceland hadden geprobeerd.

Op het spoor: Leg de volgende ingrediënten op elkaar

  • 1 Tortilla of bagel
  • 1-2 pakje pindakaas
  • Bananenleer
  • Bacon jerky of vegan jerky (optioneel voor extra eiwitten)
  • Maakt: 1 portie

Notities: Bacon jerky en bananenleer zijn meestal vrij zacht en kauwbaar om mee te beginnen, maar als je ze wat zachter wilt maken en er makkelijker doorheen wilt bijten, doe dan een heel klein beetje water in een zakje en laat het vlees en de banaan op een warme plaats een paar minuten voorweken voordat je je wrap maakt.

optie 2: Dehydratie en assemblage van maaltijden

Het gebruik van een voedseldehydrator om uw eigen ingrediënten te drogen, opent een wereld van variatie waarin uw culinaire verbeelding de limiet is. Dehydrateren kan heel leuk zijn voor wie van koken houdt, maar zelf maaltijden en lichte snacks maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Begin met de basis, zoals rauw fruit en rauwe groenten, en breid van daaruit je repertoire uit.

 

gereedschap dat je nodig kunt hebben voor het dehydrateren en samenstellen van je eigen rugzakmaaltijd.

Gereedschap dat u nodig zou kunnen hebben

  • Plastic bakjes / vellen fruitrolletjes
  • Lade schermen (optioneel)
  • Extra dehydrateerbakjes (optioneel)
  • Maatbekers/lepels
  • Kookgerei
  • Digitale weegschaal (facultatief)
  • Kleine lichtgewicht kom (voor de schaal)
  • Ziploc zakjes (verschillende maten)
  • Vacuüm-sealer (voor langdurige opslag)
  • Vacuüm-seal rol / zakken
  • Potten/pannen
  • Zeef
  • Perkamentpapier
  • Permanente marker
  • Mandoline snijder (optioneel)
  • Keukenrobot (facultatief)
  • Vleesthermometer (facultatief)
  • Instant-pot (facultatief)
  • Backpacking kookpot
  • Backpacking kachel
  • Pot cozy, REpack, of fleece muts
  • Voedsel dehydrator

 

Hoe groenten en fruit dehydreren

Een voedseldehydrator kopen – Er zijn veel verschillende soorten voedseldehydrators op de markt en ze variëren van budget tot duur, maar een basismodel is alles wat je nodig hebt om te beginnen. Als je van dehydrateren houdt en het echt leuk gaat vinden, kun je later altijd nog upgraden. Merken die we hebben gebruikt en aanbevelen zijn: NESCO en Excalibur.

  1. Snijd rauw fruit en groenten zo gelijkmatig mogelijk in dunne plakjes voor snel en gelijkmatig drogen. Een mandoline snijmachine is hiervoor superhandig en snijdt producten zoals aardappelen, bieten, wortelen, uien, champignons, appels, aardbeien, kiwi’s, enz. perfect in plakjes.
  2. Leg de plakjes fruit/groenten in een enkele laag op de droogbakplaten
  3. Stel de temperatuur van uw droogoven in op 135°F en droog gedurende enkele uren
  4. Draai ze halverwege het droogproces om, zodat ze gelijkmatig drogen
  5. Als de plakjes helemaal droog zijn, haalt u ze uit de bakjes en gooit u ze in een afsluitbare zak of bak. Label ze (beschrijving en datum) en bewaar ze op een koele, droge plaats (of in de diepvries) tot u ze klaar hebt om tot maaltijden te verwerken.

Hoe lang? De droogtijd hangt af van het vochtgehalte van het product en de dikte van de plakken. Controleer het ongeveer elk uur, maar maak je niet te veel zorgen – het is moeilijk om fruit en groenten te droog te maken. Als je fruit “leer” wilt, stop dan eerder.

Producten die bijzondere aandacht behoeven

  • Appelen, peren en bananen – Sommige vruchten worden bruin wanneer ze aan de lucht worden blootgesteld, maar bruinverkleuring kan gemakkelijk worden voorkomen door een zeer scherp mes te gebruiken en het gesneden fruit vóór het drogen in citroensap (of een ander sap met een hoog citroenzuurgehalte) te dompelen/borstelen
  • Bladgroenten – Door bladgroenten te stomen of te blancheren vóór het dehydratatieproces, krijgt u alle vitaminen en mineralen uit de groenten.
  • Champignons – U mag het vuil van de champignons spoelen, maar droog ze af met een papieren doekje voordat het droogproces begint, om hun natuurlijke kleur te behouden. Ze kunnen donkerder worden na het uitdrogen, maar ook erg lekker.
  • Bosbessen –Om bosbessen goed te laten drogen, dompelt u ze 15 tot 30 seconden onder in kokend water om de schil te laten barsten en trekt u ze er vervolgens snel uit. Een fijne metalen zeef maakt dit gemakkelijk.
  • Zuurarme groenten en fruit – Sommige voedingsmiddelen, zoals bieten en aardappelen, smaken beter als je ze stoomt of sauteert vóór het dehydrateren Als je iets niet rauw zou eten, kook het dan eerst om het smakelijker (en lichter verteerbaar) te maken.

 

Hoe vlees dehydreren

Leren je eigen vlees te drogen hoeft niet eng te zijn. Mager vlees, op de juiste manier gekookt, gedehydrateerd, vacuüm geseald en bewaard, kan maanden meegaan zonder te bederven. Door je eigen vlees te drogen, hoef je veel minder gevriesdroogde eiwitten te kopen voor je maaltijden tijdens het backpacken en hoef je veel minder zware tonijn-, zalm- en kippakketten mee te nemen.

Sleutels tot het succes van vlees drogen:

  • Gebruik mager vlees (overtollige olie en vet doen het vlees bederven)
  • Voeg paneermeel toe aan het vlees terwijl het braadt, zodat het water later beter wordt opgenomen
  • Gebruik kip uit blik of snelkookpan (een Instant-Pot versnelt het proces)
  • Snijd gekookt vlees in dunne plakjes (lunch vlees werkt prima)
  • Dehydrateer vlees apart van andere ingrediënten voor de beste resultaten (vlees heeft een hogere temperatuur nodig)

Hoeveel te maken: Omdat dat het gemakkelijkst is, geven wij de voorkeur aan het koken en dehydrateren van hele pakketten vlees of hele stukken fruit en groenten, die we dan gebruiken om een hele reeks maaltijden te maken (of verschillende porties van dezelfde maaltijd). Gebruik een equivalentietabel om te schatten hoeveel je van een vers product nodig hebt om te beginnen met een geschatte hoeveelheid van een droog ingrediënt voor specifieke maaltijden, maar het blijft altijd een beetje gissen en controleren.

 

tip: dep uw vlees om vocht te onttrekken vóór het drogen

Hoe maak je jerky?

  1. Kies een mager stuk vlees
  2. Verwijder vel en beenderen (voor gevogelte)
  3. Belangrijk: Snijd het zichtbare vet eraf en gooi het vlies weg (vet droogt niet goed en kan ranzig worden)
  4. Snijd in dunne reepjes of plakjes, niet meer dan ¼ inch dik (een mandoline is hier handig voor)
  5. Marineer gedurende 6-12 uur in de koelkast
  6. Kook vlees voor door het te roosteren of te stomen tot de interne temp. 160-165°F is (vernietigt bacteriën voor het drogen)
  7. Spoel het vlees af en verdeel het over de droogbakplaten
  8. Droog gedurende 4-6 uur op 160°F of tot het droog is (het moet leerachtig of gedeeltelijk bros zijn wanneer het klaar is)
  9. Bewaren in Ziploc zakjes zonder lucht of vacuüm sealen
  10. Bewaar op een droge, donkere plaats bij kamertemperatuur tot 2 maanden of vries in voor een langere houdbaarheid

 

Hoe droog je gemalen vlees (rundvlees, kalkoen, lamsvlees, enz.)

  • Kies het magerste vlees dat beschikbaar is (7-15% vet). Een pond gemalen rundvlees levert ongeveer 2 ½ kopjes (of 5-50 g porties) gedroogd vlees op.
  • Meng de broodkruimels met rauw vlees om het te helpen goed te rehydrateren (ongeveer ½ c broodkruimels per pond vlees)

Noot: Als u gemalen vlees droogt om het langer dan een jaar te bewaren, laat u de broodkruimels weg, want die houden een klein beetje van het vet van het vlees vast, maar ze zullen lang niet zo snel rehydrateren en moeten worden gekookt.

  1. Braad het vlees aan in een braadpan (met zo weinig mogelijk olie) en breek het in fijne stukjes
  2. Voeg naar wens kruiden toe (of voeg later kruiden toe aan afzonderlijke maaltijden)
  3. Doe het vlees over in een vergiet en spoel het af met heet water om zoveel mogelijk vet en olie te verwijderen en laat het uitlekken
  4. Spreid gaar gemalen vlees uit over dehydrator bakjes bedekt met anti-aanbak bakjes of perkamentpapier
  5. Droog gedurende 4-6 uur op 160°F tot ze volledig droog en bros zijn (dep de overtollige olie af met een papieren handdoek tijdens het proces)
  6. Maak er onmiddellijk maaltijden van of bewaar ze in Ziploc-zakjes/verzegelde potjes op een droge, koele, donkere plaats tot twee maanden. Sluit vlees of kant-en-klaarmaaltijden vacuüm in of vries ze in voor een langere houdbaarheid.

Tip: Wanneer u gedroogd voedsel uit de vriezer haalt, laat het dan op kamertemperatuur komen voordat u de verpakking opent, om te voorkomen dat er condensatie op het voedsel ontstaat.

Kip en gevogelte – Kip kan door uitdroging keihard worden en is bijzonder moeilijk te rehydrateren in maaltijden voor rugzaktoeristen, maar kip in blik is een uitzondering. Volg stap 5-8 hierboven om ingeblikte kip te drogen of overweeg om je eigen kip onder druk te koken om geld te besparen. Als je van plan bent veel vlees (waaronder kip) te bereiden voor je maaltijden tijdens het backpacken, kun je investeren in een Instant-Pot, die in ongeveer 15 minuten zacht gehakt gaart dat van het bot af valt. Een pond verse kip levert ongeveer 2 kopjes (of 4-50 g porties) gedroogde kip op.

Lunchgerechten – Mager vlees zoals ham, rosbief en kalkoen zijn gemakkelijk te dehydrateren en vormen een uitstekende aanvulling op rugzakmaaltijden. Snijd ze in dunne reepjes en droog ze op 160°F gedurende ongeveer 6 uur, waarbij u ze één keer omdraait. Volg hetzelfde opslagprotocol als hierboven.

Tonijn, garnalen en zeevruchten – We raden aan dit spul in de garage of buiten te drogen, omdat het behoorlijk kan stinken. Gebruik stevige witte tonijn in water (vettere tonijnsoorten en tonijn in olie drogen minder goed) of voorgekookte gepelde garnalen zonder staart (ontdooid uit de diepvries). Breek de tonijn, garnalen of andere zeevruchten in kleine stukjes en spreid ze uit in een enkele laag op een anti-aanbaklaag, zodat de kleine stukjes er niet doorheen vallen. Droog op 160°F gedurende ongeveer 6 uur of tot ze krokant zijn.

 

Recepten die moeten worden gedehydrateerd en geassembleerd

Curry Cashew Couscous Recept

Recept afdrukken

Thuis: Ontdooi, stoom en droog diepgevroren erwten of andere groenten gedurende 4-6 uur op 135°F.

Toevoegen aan een Ziploc van gallonformaat:

  • 25 g (ongeveer ¼ c) gedroogde groenten (erwten, wortelen, enz.)
  • 75 g (ongeveer ½ c) couscous
  • 1 eetlepel kokosmelkpoeder
  • ½-1 theelepel kerriepoeder (afhankelijk van hoe sterk je het graag hebt)
  • 1 kippenbouillonblokje of -poeder
  • ½ theelepel gedroogde koriander (facultatief)

Combineer in een apart zakje ter grootte van een snack:

  • 40 g (ongeveer ¼ c) gouden rozijnen
  • 35 g (ongeveer ¼ c) cashewnoten (of geschaafde amandelen)
  • 1 zakje notenboter (facultatief)
  • olie of boter (facultatief)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 1 ½ c water, zet dan je fornuis uit. Voeg het couscousmengsel toe aan de pan en roer het door elkaar. Doe het deksel op je pot en zet hem in een cozy (of fleece muts).Wacht ongeveer 10-15 minuten om ervoor te zorgen dat alles goed gerehydrateerd raakt. Roer het dan om en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als al het water is geabsorbeerd en het klaar is om te eten, voeg dan notenboter en/of olie of boter toe om smaak en romige textuur toe te voegen. Top met gouden rozijnen en cashewnoten. Geniet ervan!

Notities: Cashewnoten (of amandelen) zijn een uitstekende bron van vet en bevatten wat eiwitten, maar als je vlees wilt toevoegen voor meer eiwitten, smaakt gevriesdroogde of gedehydrateerde kip of rundvlees ook prima bij deze curry.

 

Talus Thaise Tom Yum Soep Recept

Recept afdrukken

Deze soep is heerlijk voor als je het koud hebt, niet lekker in je vel zit of een lichtere maaltijd nodig hebt. De bouillon met citroengras, gember, limoenblad en Thaise pepers is heerlijk, verwarmend en sinus zuiverend. Het kan zelfs helpen om een maagklachten te verlichten en een trage spijsvertering op gang te brengen.

Thuis: Droog een kleine hoeveelheid in plakjes gesneden champignons, in blokjes gesneden tomaten en gesnipperde ui gedurende 4-6 uur op 135°F.

Toevoegen aan een Ziploc van gallonformaat:

  • 1 tom yum bouillonblokje
  • 25 g (ongeveer ⅓ c) gedroogde garnalen (of kip)
  • 1-2 eetlepels gedroogde paddenstoelen
  • 1-2 eetlepels gedroogde tomaten
  • 1-2 eetlepels gedroogde ui
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 85 g (ongeveer 1 c) instant witte rijst (maakt ongeveer 1 ½ c gekookt)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 3 c water, en zet dan je fornuis uit. Voeg alle ingrediënten toe en roer om te combineren. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Wanneer de rijst en de groenten zacht zijn, is de soep klaar. Er moet genoeg geurige bouillon zijn om van te nippen en van te genieten.

Notities: Hoewel de bouillonblokjes veel natrium bevatten, zijn ze een geweldige warme opkikker op koude, regenachtige dagen. Als je gaat backpacken, zweet je waarschijnlijk toch al veel, dus een beetje zout kan goed zijn voor het lichaam. Als je dit recept lekker vindt, vind je tom ka (thaise kokoskippensoep) misschien ook lekker. Tom ka pasta is online of op Aziatische markten verkrijgbaar en kan worden gecombineerd met gedroogde kip, kokosmelkpoeder, groenten en instantrijst, zoals in dit recept.

 

Chimichurri Kip en Rijst Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Dehydrateer ¼ pond ingeblikte of onder druk gekookte kip bij 160°F gedurende 4-6 uur tot ze droog is
  2. Rijst voorkoken en dehydrateren (of instantrijst gebruiken)

Combineren in Ziploc zak:

  • 2 eetlepels Chimichurri-kruiden (of maak uw eigen kruidenmengsel door de volgende ingrediënten te combineren: peterselie, oregano, zwarte peper, zout, knoflook en citroenolie)
  • 50 g (ongeveer ½ c) gedehydrateerde kip (of gedroogde garnalen)
  • 55 g (ongeveer ⅔ c) instantrijst (ongeveer 1 c gekookt)
  • Olijfolie (verkrijgbaar in pakjes – of neem een klein flesje)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 1 ½ c water, zet dan je fornuis uit. Voeg olijfolie toe aan het water en roer. Voeg kruiden, kip (of garnalen), en rijstmengsel toe aan pot. Roer om te combineren. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Roer het dan om en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als al het water is geabsorbeerd en het is klaar om te eten. Geniet ervan!

Notities: Als u zeker bent van uw plantherkenning, is een bedje van geoogste groenten zoals veldsla, mijnsla en paardebloembladeren een uitstekende aanvulling op deze maaltijd. Als je het niet zeker weet, wees dan voorzichtig en onthoud je.

Backpacker Pad Thai Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Droog 1 gesnipperde groene ui (een nacht op keukenpapier of in een dehydrator)
  2. Dehydrateer 4 tot 6 uur lang ingeblikte of onder druk gekookte kip bij 160°F tot ze droog is (optioneel)

Combineren in Ziploc zak:

  • 6 oz rijstnoedels (Aziatische selectie)
  • Gedroogde groene uien
  • 25 g (ongeveer ¼ c) gedehydrateerde kip (optioneel)

Combineer in een apart zakje ter grootte van een snack:

  • 24 g (ongeveer ¼ c) gevriesdroogde eieren in poedervorm
  • 1 eetlepel gevriesdroogde koriander

Combineren in 2e zakje ter grootte van een snack:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 pakjes sojasaus
  • 1 eetlepel suiker (of 2 pakjes suiker)
  • 1 theelepel True Lime poeder (of 1 pakje)
  • 1 eetlepel gehakte, geroosterde ongezouten pinda’s
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook bijna een volle pot water. Giet heel voorzichtig water in de Ziploc-zak waar u ze in verpakt hebt en dompel de noedels, groene ui en kip volledig onder. Zet opzij (afgedekt) voor ongeveer 10 minuten. Voeg ondertussen ongeveer 3 eetlepels water toe aan het eipoeder; meng goed. Verhit 1 theelepel olie in uw pan, voeg de eieren toe en kluts tot ze stevig zijn. (Als u meer dan 1 pan hebt, kunt u de noedels ook in 1 pan laten weken terwijl u de eieren in een andere kookt). Wanneer de noedels zacht zijn, laat u ze voorzichtig uitlekken, voegt u de eieren toe en zet u ze opzij. Voeg de rest van de olie toe aan de nu lege pan en verwarm alvorens de sojasaus, suiker en limoen toe te voegen. Roer de saus door elkaar en schep dan het noedelmengsel erdoor. Maak het af met pinda’s.

Notities: Deze maaltijd is ook heerlijk met gedroogde wortelsnippers en andere groenten. Voor degenen die gevoelig zijn voor pinda’s, gebruik geschaafde amandelen.

 

dehydrerende ham

Klassieke Mac en Cheese met Ham Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Snijd ongeveer 5 oz dun gesneden ham (lunch vlees) in reepjes en droog in voedsel dehydrator op 160 ° C gedurende 4-6 uur, eenmaal draaien
  2. Kook en droog ongeveer ½ doos macaroni noedels voor

Combineren in plastic zak:

  • 30 g (⅓ c) gedroogde ham en
  • 85 g (ongeveer 1 ¼ c) voorgekookte en gedroogde macaroninoedels
  • ½ pakje kaas in poedervorm (zit bij de mac and cheese) of 3 eetlepels kaaspoeder
  • ½ eetlepel melkpoeder (facultatief)
  • ½ eetlepel boter in poedervorm (facultatief)

Combineer in een apart zakje ter grootte van een snack:

  • Parmezaanse kaas (droog)
  • Broodkruimels
  • Olie (facultatief)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 c water en voeg macaroni en ham toe. Het water moet het voedsel net bedekken. Giet het teveel af indien nodig. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Open het en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als het meeste water is geabsorbeerd en de noedels zacht zijn, is het klaar. Giet overtollig vocht af en doe de noedels en ham terug in de zak. Verwarm ongeveer 3 eetlepels water (of gebruik het overschot van de noedels) en roer de kaas, melk en boterpoeders door elkaar. Combineer de kaassaus met de noedels, voeg indien gewenst extra olie of boter toe, en top af met het parmezaan-broodkruimelmengsel.

Notities: Zolang er nog een klein beetje vocht in de pan zit, kunt u de kaas-, melk- en boterpoeders direct aan de gekookte noedels toevoegen om het proces te vereenvoudigen, maar de saus is iets gladder en romiger als u ze apart verwarmt en combineert. U kunt dit recept ook aanpassen om chili mac te maken (vervang de ham door ½ gedroogd rundvlees/ ½ gedroogde bonen, gebruik tomatenpoeder in plaats van kaas/melk/boter, voeg een scheutje chilipoeder toe, en laat het paneermeel weg).

 

Bos Fiesta Mexicaans Burrito Bowl Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Laat ingeblikte pintobonen uitlekken, spoelen en dehydrateren
  2. Dehydrateer 4 tot 6 uur lang ingeblikte of onder druk gekookte kip bij 160°F tot ze droog is.
  3. Salsa dehydrateren (zoutarm is het beste)
  4. Dehydrateer in blokjes gesneden en gekookte groenten zoals chilipepers en maïs

Combineren in plastic zak:

  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde bonen (voeg tot 50 g toe voor een grote maaltijd)
  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde kip (voeg tot 50 g toe voor een grote maaltijd)
  • 25 g (ongeveer ¼ c) instantrijst (of voorgekookte en gedehydrateerde rijst)
  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde salsa
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel komijn
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 deciliter water, en zet dan het fornuis uit. Doe alle ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Roer het dan om en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als al het water is geabsorbeerd en de kip zacht is, is hij klaar om te eten. Voeg hete saus toe als je van pittig eten houdt.

Notities: Als je deze maaltijd binnen een dag of 2 gaat eten, pak dan een verse avocado of kaasstick in om deze maaltijd extra lekker te maken. Als u de voorkeur geeft aan een burrito in plaats van een kom, pak dan 1 grote tortilla voor elke portie en vouw de gekookte ingrediënten er tijdens het eten in. Om de tortilla’s op lange termijn te bewaren, kunt u ze in de juiste hoeveelheden vacuüm sealen en in de diepvries bewaren (plat). Haal ze eruit vlak voor je reis of voordat je de bevoorradingsdoos verstuurt.

 

Sunset Spaghetti Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Kook de pasta voor en laat het uitdrogen (schelpen of kleine stukjes zijn het beste) op 135°F gedurende 2-4 uur
  2. Natriumarme spaghettisaus 4 tot 6 uur dehydrateren op 135°F
  3. Snijd uien, groene paprika en champignons in blokjes en fruit ze aan, en droog ze 4 tot 6 uur op 135°F.
  4. Kook mager gemalen rundvlees, giet het vet af en voeg paneermeel en Italiaanse kruiden (rode peper, oregano, basilicum, knoflook, venkel, zwarte peper, enz.) toe. Droog 8-10 uur op 160°F. Af en toe roeren.

Samenvoegen in een plastic zak:

  • 25 g (ongeveer ½ c) voorgekookte en gedroogde pasta (maximaal 50 voor een grote maaltijd)
  • 25 g (ongeveer ¼ c) gedroogd rundvlees (tot 50 voor een grote maaltijd)
  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde saus
  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde groenten

Combineer in een apart zakje ter grootte van een snack:

  • Parmezaanse kaas (droog)
  • Olie (facultatief)
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 deciliter water, en zet dan het fornuis uit. Doe alle ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Roer het dan om en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als het meeste water is geabsorbeerd en het vlees zacht is, is het klaar om te eten. Voeg olie of boter toe om de smaak te verbeteren en parmezaanse kaas om textuur toe te voegen. Geniet ervan!

Notities: Het is mogelijk om onderweg pasta te koken op de traditionele manier (7-10 min. koken en laten uitlekken), maar dat kost meer tijd en brandstof. Als u dit liever doet, kookt u de pasta en het rundvlees gewoon samen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Giet wat van het water af als de pasta gaar is en voeg de saus en de groenten toe aan het mengsel. Roer, dek af en laat nog 10-15 minuten staan.

 

Door gekookte pasta te dehydrateren wordt het “instant” voor onderweg.

Pristine Pasta Carbonara Recept

Recept afdrukken

Thuis:

  1. Dehydrateer 4 tot 6 uur lang ingeblikte of onder druk gekookte kip bij 160°F tot ze droog is.
  2. Penne pasta voorkoken en dehydrateren
  3. Stoom en droog diepvrieserwten

Combineren in grote plastic zak:

  • 40 g echte spekblokjes
  • 50 g (ongeveer 1 c) voorgekookte en gedroogde pasta ((tot 100 voor een grote maaltijd)
  • 25 g (ongeveer ½ c) gedroogde kip
  • 15 g (ongeveer ⅛ c) gedroogde erwten
  • ¼ theelepel gedroogde peterselie
  • ¼ theelepel Paprika
  • ¼ theelepel Knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper

Combineer in een apart zakje ter grootte van een snack:

  • Parmezaanse kaas
  • Olie of boter
  • Maakt: 1 portie

Op het spoor: Kook ongeveer 2 ½ c water en voeg alles toe behalve de parmezaanse kaas en de boter/olie in de pan. Het water moet het voedsel net bedekken. Giet het teveel af indien nodig. Doe het deksel op je pot en zet hem in een cozy (of fleece muts).Wacht ongeveer 10-15 minuten (zonder te pieken) om ervoor te zorgen dat alles goed gerehydrateerd raakt. Open het en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als het meeste water is geabsorbeerd en de noedels zacht zijn, is het klaar. Voeg de parmezaanse kaas en boter (voorkeur) of olie toe en roer alles goed door elkaar. Geniet ervan!

Notities: Deze maaltijd moet binnen een redelijke tijd worden gegeten omdat de spekblokjes vet zijn, of gooi er een heel afgesloten pakje van (79 g) in voor een langere houdbaarheid.

optie 3: Koken en dehydreren van een volledige maaltijd

 

thuis spaghettisaus koken

 

gedehydrateerde spaghettisaus voor onderweg.

Kookt u thuis al veel? Misschien geeft u er de voorkeur aan een hele maaltijd te bereiden om te drogen in uw voedseldroger, in plaats van afzonderlijke ingrediënten te drogen en samen te stellen zoals hierboven beschreven. Als je een paar eenvoudige regels volgt, kun je bijna al je favoriete soepen, stoofpotjes en sauzen in elkaar flansen en veilig dehydrateren, en er lichtgewicht maaltijden van maken die klaar zijn voor avontuur.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van stevige, heerlijke recepten die goed te dehydrateren/rehydrateren zijn. Je kunt ’s avonds een grote portie koken voor het avondeten, de rest in de dehydrator stoppen om ’s nachts te drogen, en de gedroogde maaltijd afwegen/verpakken in porties voor onderweg de volgende dag. Herhaal. (Dit is een uitstekende methode voor drukke mensen die zich voorbereiden op een thru-hike).

Regels om te volgen:

  • Gebruik alleen bijgesneden, mager vlees (geen worst, spek, enz.)
  • De kip moet zeer zacht zijn (ingeblikt, onder druk gekookt en fijn versnipperd)
  • Gebruik natriumarme bouillons, tomatensaus, salsa, enz. (sauzen worden geconcentreerd)
  • Geen zuivel (niet geschikt voor langdurige opslag)

Onthoud: Boter, olie, toppings en specerijen kunnen samen met de maaltijd worden verpakt en onderweg worden toegevoegd om vet terug te geven, de smaak te verbeteren en textuur toe te voegen.

Denk “dik” – U kunt minder water of bouillon gebruiken dan gebruikelijk in recepten, maizena toevoegen, of soepen en stoofpotten inkoken (lang op laag vuur laten koken) om ze dikker te maken vóór het dehydrateren. Mix soepen die zetmeelrijke groenten bevatten, zoals pompoen en aardappelen, gedeeltelijk met een keukenmachine om ze dikker te maken en ze geschikt voor dehydratatie.

Instructies:

  1. Verdeel dikke soepen, stoofschotels en sauzen gelijkmatig over bakjes met antiaanbaklaag
  2. Droog 4-8 uur op 145°F of tot ze volledig droog en bros zijn.
  3. Draai het “leer” halverwege het droogproces om en dep overtollige olie indien nodig.
  4. Sluit vacuüm en vries voor de zekerheid maaltijden in die niet direct gebruikt worden.

Bereide gerechten dehydreren – Als je weinig tijd hebt, kun je ook bereide gerechten of gerechten uit blik dehydreren, zoals chili of stoofpot van rundvlees, al zijn die vaak vrij zout en vol conserveringsmiddelen. Tomatensaus, salsa en zelfs Sriracha (een populaire chilisaus) kunnen worden gedroogd tot “leer” of vlokken om aan maaltijden toe te voegen.

 

Recepten die het dehydreren van een hele maaltijd vereisen

Woestijndroom Groene Chili Stoofpot Recept

Recept afdrukken

Ingredienten:

  • 1 pond mager varkensvlees, in zeer kleine stukjes van ½” gehakt
  • ½ c bloem of maïzena
  • ½ theelepel koosjer zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 gele ui in stukjes van 1/2″ gesneden
  • 3 grote tenen knoflook fijngehakt
  • ¾ c of 7-ounce blikje vers geroosterde of bevroren groene chilipeper, klein gehakt
  • 3 ½ c of 28 oz blikje salsa verde of groene chilisaus
  • 3 c kippenbouillon of water, plus 1 eetlepel kippenbasis
  • ½ theelepel koosjer zout, pas aan naar smaak
  • 4 c aardappelblokjes
  • Maakt: 4-6 porties

Instructies:

  1. Doe het varkensvlees, de bloem, peper en knoflookpoeder in een grote Ziploc-zak. Schud om goed te bedekken en zet opzij. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de verse knoflook en ui toe en fruit tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Voeg het bestoven varkensvlees toe en bak tot het bruin is, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de chilipepers, de salsa verde, de bouillon en het zout toe en breng het geheel aan de kook. Dek af en laat 45 minuten op een laag pitje sudderen.
  5. Voeg de aardappelen toe en breng het vuur aan de kook. Laat sudderen en kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.

Dehydrateren en herverpakken:

  1. Laat de stoofpot 8-10 uur (of ’s nachts) op een temperatuur van 160°F drogen in bakjes
  2. Weeg 100-150 g porties af met een kleine digitale weegschaal
  3. Pak de porties vacuüm, label ze en bewaar ze in de vriezer tot ze nodig zijn.

Op het spoor: Kook ongeveer 1 ½ – 2 c water, zet dan het fornuis uit. Voeg het stoofpotmengsel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Het water moet net de stoofvlokken bedekken. Giet overtollig water af of vul aan indien nodig. Doe het deksel op je pot en zet hem in een gezellige ruimte. Wacht ongeveer 10-15 minuten om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd is. Roer dan en kijk of er nog wat water of tijd nodig is (een beetje waterig is niet erg, het is tenslotte soep). Als het vlees en de aardappelen zacht zijn, is de maaltijd klaar. Voeg een beetje olie toe als je weer een beetje lekkere vettige smaak wilt toevoegen.

Notities: Serveer met meel tortilla’s of maïs chips. Als u het vlees versnipperd wilt hebben, kunt u een heel varkensgebraad met alle ingrediënten in een crockpot doen, het 4-6 uur langzaam laten koken, dan het varkensvlees eruit halen, het met twee vorken versnipperen en het weer in de stoofpot doen.

 

Cowboy Chili en Maïs Chips Recept

Recept afdrukken

Ingredienten:

  • ½ c ongekookte quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui in blokjes gesneden
  • 6 teentjes gehakte knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes (totaal 28 oz)
  • 1 blikje tomatensaus van 14oz
  • 1 blikje in blokjes gesneden groene chilipepers (facultatief)
  • 2 ½ eetlepels chilipoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels cacaopoeder (cacao werkt ook)
  • 1 ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel cayennepeper (facultatief)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blikje maïs van 12 oz uitgelekt en gespoeld
  • 2 blikken kidneybonen van 19 oz, uitgelekt en gespoeld
  • 1 blik zwarte bonen van 19 oz uitgelekt en gespoeld
  • Maakt: 6 porties

Instructies:

  1. Kook ½ c quinoa volgens de aanwijzingen op de zak en zet apart (maakt 2 c gekookt).
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, voeg de ui toe en bak deze gaar, voeg de knoflook toe voor de laatste paar seconden
  3. Voeg tomatenblokjes, tomatensaus, gekookte quinoa, chilipoeder, komijn, cacao, paprikapoeder, suiker, koriander, zout en peper toe. Voeg de chilipepers en cayennepeper toe als je van pittig houdt
  4. Breng het aan de kook en laat het dan 30 minuten sudderen
  5. Voeg de maïs en bonen toe, kook ongeveer 15 min.
  6. Haal van het vuur en laat de chili afkoelen

Dehydrateren en herverpakken:

  1. Laat de stoofpot 8-10 uur (of een hele nacht) drogen op 145°F.
  2. Weeg 100-150 g porties af met een kleine digitale weegschaal
  3. Pak de porties vacuüm, label ze en bewaar ze in de vriezer tot ze nodig zijn.
  4. Verpak mini tortilla chips of graan crackers in kleine zakjes voor bij elke portie

Op het spoor: Kook ongeveer 1-1/2 c water (afhankelijk van de grootte van de maaltijd), zet dan uw fornuis uit. Voeg het chilimengsel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op je pot en zet hem in een cozy (of fleece muts).Wacht ongeveer 10-15 minuten (zonder te gluren) om er zeker van te zijn dat alles goed gerehydrateerd wordt. Roer het dan om en kijk of er iets meer water of tijd nodig is. Als de bonen zacht zijn, is het klaar om te eten. Top met maïs chips of crackers voor knapperigheid.

Notities: Dit recept heeft goede eiwitten van de quinoa, maar als je het met vlees wilt maken, is het ook erg lekker met gemalen rundvlees. Voor de beste resultaten bakt u het gemalen rundvlees apart en voegt u er paneermeel aan toe vóór het dehydreren. Voeg 30-50 g per portie toe bij de verpakking. (Elke maaltijd moet in totaal ongeveer 100-150 g wegen, chips niet meegerekend).

 

gedehydrateerde maaltijden kunnen worden gerehydrateerd in een ziploc of in een potje onderweg.

Tips voor de Trail

POT COZIES – Je hebt misschien geen pot cozy als je tot nu toe vooral gevriesdroogde maaltijden hebt gegeten, maar als je zelfgemaakte maaltijden voor in de rugzak kookt, is het een essentieel stuk gereedschap dat brandstof bespaart en het kookproces vereenvoudigt. Het enige wat de “cozy” doet, is uw kookpot of Ziploc-zak isoleren, zodat de warmte efficiënter wordt vastgehouden en het water langer warm blijft terwijl het in uw voedsel trekt. U kunt gemakkelijk uw eigen pot cozy maken van een windscherm zonnescherm. Of koop online een aangepaste pot cozy of REpack die op uw pot/Ziploc past. In geval van nood kunt u ook een fleece muts gebruiken om uw pot af te dekken, maar dat is niet het beste idee voor lange tochten of trektochten door berenland.

BLIJF GEHYDROGEERD – Het is heel belangrijk om extra op je hydratatie te letten als je gedehydrateerde maaltijden consumeert. Om darmklachten te voorkomen, moet u voldoende water gebruiken om uw maaltijden te rehydrateren en ze de tijd geven om goed te koken en water op te nemen voordat u ze eet. Drink water voor, tijdens en na de maaltijd en luister naar uw lichaam.

VLEESVLEES – Als u het moeilijk vindt om vlees onderweg te laten rehydrateren, kunt u proberen het vlees of de hele maaltijd (zolang het geen instant aardappelen, vulling of ramen zijn) gedurende ongeveer 10 minuten te laten “voorweken” voordat u het water aan de pan toevoegt, het kookt en het voedsel weer zoals gewoonlijk gebruikt. U kunt het voorweken in de zak of in een ander vat, zoals een kopje, een pan of een waterfles met wijde mond.

AL OVERWELDIGD? – We begrijpen dat het maken van je eigen rugzakmaaltijden veel tijd en moeite kost. Als u een van beide tekort komt, zijn er veel goede verpakte maaltijden op de markt die u gewoon voor uw reis kunt kopen. Doe wat voor jou het beste werkt, zodat je het pad op kunt. Bekijk onze lijst met beste gevriesdroogde rugzakmaaltijden om te zien welke maaltijden wij aanbevelen na er honderden te hebben geprobeerd.

HOE ZIT HET MET ONTBIJT EN LUNCH? – Als je nieuw bent in de wereld van backpacken, vind je onze Best Lightweight Backpacking Food gids misschien leuk. Daarin bespreken we de basis van het verpakken van voedsel voor een backpacking trip en geven we voorbeelden van eenvoudige ontbijten, lunches, diners, en snacks die goed werken op de trail.

 

uw auteur, Heather, geniet van kreeft in blik aan het eind van haar Cdt-wandeling!

Meer informatie

Het is opwindend en bevrijdend om je eigen heerlijke rugzakmaaltijden te kunnen maken, afgestemd op jouw smaak en voorkeuren. Deel je nieuwe backpacker-kokskunsten met je vrienden op de tocht of laat ze gewoon kwijlen van jaloezie. Er is niets zo bevredigend als een warme, heerlijke kom zelfgekookt eten als je de natuur aan het verkennen bent en je lichaam hard heeft gewerkt. We hopen dat je deze handleiding nuttig vond, van de recepten hebt genoten en dat je zelfverzekerd bent in je vermogen om er zelf een paar te bedenken.

Voor meer populaire CleverHiker inhoud, kijk op de volgende links:

  • CleverHiker Uitrustinggids voor rugzakken
  • CleverHiker Top Gear Picks
  • Video’s over essentiële trailvaardigheden
  • Lichtgewicht vistuig funderingen video’s

 

 

 

Recent Content