Knip je rugzak om ponden besparen


Backpacker magazine dook net op in mijn Facebook feed en vroeg of ik klaar was om ultralight backpacking te proberen. Huh? Ik dacht, eigenlijk ben ik dat wel!

Toen ik op de link klikte, werd ik doorgestuurd naar de onderstaande korte video, waarin wordt uitgelegd hoe je een zware rugzak in stukken snijdt om het gewicht te verminderen. Je kunt je mijn teleurstelling voorstellen toen ik begon te kijken. Ze vroegen of ik klaar was om te leren over ultralight backpacken, en toen ik ja zei, zeiden ze dat ik een schaar moest pakken en mijn rugzak in stukken moest knippen. Jammer. Als ik niet al een UL backpacker was, vraag ik me af of ik het ooit een tweede kans zou geven.

Het is waar dat ultralight backpackers van nature vindingrijk zijn. Onnodig gewicht wegsnoeien hoort erbij. Maar na al die tijd dat ik met UL-hikers heb gebackpackt, heb ik er nog nooit een een oude tas zien gebruiken die ze in stukken hadden gesneden. Zelfs als het idee is dat je creatief moet zijn over gewichtsvermindering (man, ik ben puntastisch), is dat zeker niet de eerste video die ik zou gebruiken om een nieuweling te leren hoe hij lichter moet worden. Ultralight backpacken is veel meer dan alleen maar gewicht besparen door je uitrusting in stukken te hakken. UL gaat over het kiezen van zeer minimale maar doeltreffende uitrusting die je comfort onderweg verhoogt, zonder je comfort in het kamp te verminderen. Dat is een veel belangrijker concept.

Ook het versnijden van uitrusting is een van de meest voorkomende stereotypen die ik hoor over ultralight backpackers. Dus jij bent een van die kerels die zijn kledinglabels afknipt om gewicht te besparen, toch? Ultralight backpackers. Wij zijn de kaart trimmers. De tandenborstel hakkers. De tag rippers. Maar in werkelijkheid komt het grootste deel van de gewichtsbesparing van UL voort uit de eenvoudige keuze voor lichtere, efficiëntere uitrusting. Zoals het kiezen van een ultralichte rugzak in de eerste plaats.

Er zijn belangrijke nadelen aan het knippen van je rugzak. Ten eerste verlaagt u in wezen de waarde van uw pakje tot nul. In plaats daarvan, je zou kunnen verkopen uw oude pack op Craigslist of de BPL Gear Swap pagina en zet de winst in de richting van een nieuwe ultralight rugzak. UL packs kosten vaak minder dan traditionele packs, hebben de functies die u wilt, en zal aanzienlijk minder wegen dan een traditionele pack, zelfs een die is ingekort. In ons ebook met materiaalaanbevelingen (schaamteloze plug) stellen we vijf populaire lichtgewicht rugzakken voor met scherpe prijzen. Zelfs de zwaarste verpakking in ons ebook is nog steeds ongeveer een pond lichter dan de volledig gestript verpakking aan het einde van de video hieronder.

Ook zal het snijden van je rugzak de functionaliteit verminderen. Aan het einde van de video blijft deze backpacker achter met een rugzak die bijna geen noemenswaardige eigenschappen heeft. Hij heeft geen gaasvak aan de buitenkant om natte spullen te drogen (een handig UL-nietje) en hij heeft geen heupzakken (een absolute must). Het is waar dat er veel onnodige extra’s op traditionele packs zitten, maar als je die extra’s wegknipt, krijg je geen functioneler uitrusting. Ik heb ook mensen gezien die een trekkoord of een riempje van hun rugzak te kort hadden geknipt. Die eenvoudige fout kan blijvende negatieve gevolgen hebben voor uw uitrusting, dus zorg ervoor dat u geen noodzakelijke onderdelen afsnijdt.

Tenslotte kan het knippen van uw rugzak leiden tot scheuren en barsten. Als je niet heel voorzichtig bent, kan het trimmen van je rugzak leiden tot verminderde structurele integriteit. Pakken worden op het pad in elkaar geslagen, dat is onvermijdelijk. Wanneer u onderdelen afsnijdt die de fabrikanten ontworpen hebben om de lading te dragen, beïnvloedt u onvermijdelijk de duurzaamheid van uw packs.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen probleem met het modificeren van spullen en ik heb mijn deel ervan gedaan. Als je al in het bezit bent van een zware, versleten tas die weinig waarde heeft en je hebt zin om er gemene dingen mee te doen, is dit niet het slechtste idee van de wereld. Of, als je de ervaring hebt en je weet wat je doet, voel je vrij om te hakken. Maar als ik terugdenk aan de tijd voordat ik licht ging backpacken, zou ik je voor gek hebben verklaard als je me had gezegd dat ik mijn rugzak moest inkorten om een beetje gewicht te besparen.

Ik zou graag uw feedback over het onderwerp horen. Heb je ooit een pakje in stukken gehakt? Is dat iets wat je bereid bent te doen om gewicht te besparen? Hoe is het afgelopen?

Ik ben nog bezig met het toevoegen van een commentaar sectie aan mijn blog, maar ik zou heel graag horen wat je denkt. Voor nu, als je een reactie hebt die je zou willen toevoegen, mail me dan op dave@cleverhiker.com en ik zal het hieronder plaatsen. Bedankt.

Opmerkingen:

Barrett Hartman:

Toen ik voor het eerst weer ging backpacken, had ik al mijn zware uitrusting van de jaren daarvoor. Waarom ik gestopt ben is een lang verhaal en niet relevant.

Dus ik ben op zoek naar ideeën voor wat nieuwe spullen. Ik las artikelen over PCT en AT wandelaars die hun bepakking in stukken sneden om ze lichter te maken. Ik besloot hetzelfde te proberen tijdens een van mijn wandelingen in mijn eerste jaar.  Ummm Grote vergissing.  Twee van de compressiebanden te kort afgeknipt. Dus elke keer als ik in mijn rugzak moest. Ze zouden uit de gesp lopen. Wat betekende dat ik ze opnieuw moest inrijgen.  En ze bij elkaar te houden zodat ze niet zouden uitlopen als ik alles weer vastgespte. Ik heb ook wat vulling en een paar zakken weggesneden. Door het gebrek aan vulling deed hij pijn aan mijn rug en de sneden in de zakken scheurden verder, waardoor de tas onbruikbaar werd.

Kom een paar jaar vooruit. Ik heb een 50L pack van minder dan 2 pond. Zonder iets te snijden. Lichtere tent, lichter slaapsysteem, lichter kooksysteem, lichtere alles systemen met veel multi gebruik items En zorgvuldig gepland uitrustingen. Ik voel me veel comfortabeler en mijn uitrusting werkt zoals het hoort. Door beetje bij beetje lichtere spullen te kopen en goed na te denken over mijn uitrusting, verloor ik meer gewicht en kon ik met meer plezier inpakken dan dat onervaren knipsel voor mij deed.

Het enige voordeel dat het snijden me opleverde, was dat ik een nieuwe rugzak nodig had. Waarvan 2,5 pond van mijn basis gewicht afging.

Bedankt voor je site, blog, en video’s. Ze zijn erg informatief.

Barrett

Chad Poindexter (stick’s blog):

Ik zal de eerste zijn om toe te geven, dat ik het handvat van mijn tandenborstel heb afgeknipt en gaten heb geboord in het overblijvende stompje, dat ik labels en koordjes van kleding heb verwijderd, maar ik kan niet zeggen dat ik ooit veel aan mijn rugzakken heb geknipt. Ik heb de zeer minimalistische pakketten gekocht en ze gemodificeerd met doe-het-zelf extra’s die aan mijn persoonlijke behoeften voldeden. Ik kan zien hoe dit uit de hand zou lopen, dus ik ben het ermee eens dat ik een beginner niet zou aanraden ooit iets af te snijden, en voor alle anderen zou ik toch voorstellen het een paar keer te gebruiken voor je onomkeerbare wijzigingen aanbrengt.

Brian Green (Brian’s Backpacking Blog):

Gebruik het een paar keer om te zien hoe het voor u werkt en knip er dan op los! Ik ben niet bang om hele stukken van een pakje af te hakken. Het zijn maar spullen, laat het werken zoals jij wilt 🙂

 

 

 

Recent Content