Reader Response: Thru-Wandelen Shelter Space en Grootte


Ik krijg vaak fantastische e-mails van lezers met echt geweldige vragen. Ik probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden en ik zou vaak willen dat anderen mijn antwoorden konden lezen. Vandaag probeer ik een nieuw idee uit en publiceer ik een recente lezers e-mail. Als je van dit soort inhoud houdt – laat het me weten met een like of een reactie hieronder. Dank aan iedereen voor de prachtige opmerkingen en vragen. Jullie zijn geweldig!

Hallo Dave,

Ik vond CleverHiker toen ik op zoek was naar uitrusting op de ZPacks website. Mijn vrouw en ik hebben de JMT in 2014 gewandeld en gaan dat deze zomer weer doen. We hebben de REI Dash 2 tent gebruikt. Ik ben 1,80 m, dus de Big Agnes Fly Creek UL2 is niet lang genoeg. De Big Agnes Copper Spur 2 is smaller en zwaarder dan de Dash 2. Ik kon het totale gewicht van de tent terugbrengen tot 44,4 oz door alle labels, elastiekjes en overtollige verpakking te verwijderen. Ik moest de bijgeleverde tentstokken vervangen door MSR Carbon Core. Gebruik ook GG grondzeil. Dacht je dat dit een potentiƫle uitrusting aanbeveling voor je website kon zijn? Het interieur is 90 x 54, het is knus voor twee personen maar verrassend ruim met zijn bijna verticale wanden.

Ik ben in het proces van het onderzoeken van uitrusting voor een PCT 2016 thru hike en wilde vragen over de ZPacks schuilplaatsen – voornamelijk de Duplex vs Triplex tenten. Beide zijn ongelooflijk licht en prijzig! De Triplex lijkt me overkill voor twee personen plus uitrusting, maar de binnenafmetingen van de Duplex geven een breedte van 45 aan, wat erg krap lijkt. Aangezien de Dash 2 een breedte van 54 heeft, zou ik niet smaller willen gaan. Ik maak me niet zo’n zorgen dat mijn hoofd of voeten de wanden van het afdak raken, want dat gaat prima in de Dash 2. We hebben verschillende nachten in de regen gestaan en het hield goed stand.

Ondanks het grote prijskaartje van de ZPacks shelter is het gewicht minder dan de helft. Ik wil graag weten hoe jullie denken over het gebruik van deze tent tijdens een langere trektocht. Sommige blogs die ik heb gelezen suggereren dat Cuben fiber erg kwetsbaar is en raden aan om geen onderdak (koefkamp) op te zetten om de levensduur te verlengen en slijtage te voorkomen. Ik heb dit type schuilplaats nog nooit gebruikt, dus het gebruik van trekkingstokken en het uitzetten ervan duurt veel langer, maar het gewicht is erg laag. Mijn doel is om een lichtgewicht onderkomen te vinden met goede ventilatie dat we elke nacht kunnen gebruiken.

Bedankt dat je de tijd en energie hebt genomen om zo’n geweldige website samen te stellen. Ik waardeer je tijd en alles wat je doet om je liefde voor het backpacken en het buitenleven te delen.

-Chance

Mijn antwoord:

Hoi Chance,

Heel erg bedankt voor je fantastische e-mail! Het is echt leuk om zo’n gedetailleerde nota te krijgen en ik kan zeggen dat je echt je ding weet. En, de JMT is zo’n mooi stuk weg. Ik hou van die plek en het klinkt alsof jij dat ook moet doen. Geniet ervan! Ik ben jaloers šŸ™‚

Ik waardeer de informatie over de REI Dash 2. Dat is een tent waar ik nog niet veel aandacht aan had besteed, maar ik denk dat hij heel goed zou passen bij veel van mijn lezers die nerveus zijn over cottage company gear en houden van solide merken zoals REI. Ik heb net alle specificaties bekeken en het lijkt me een goede koop voor lichtgewicht rugzaktoeristen die meer ruimte willen. Ik zal er een moeten halen en uittesten.

Wat betreft de ZPacks shelters, ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de ZPacks spullen die ik heb gebruikt. Ik beschouw de Duplex als de beste tent die ik ooit heb meegenomen op reis. Ik heb er de afgelopen twee jaar mee gebackpackt en ik hou van de bescherming/ruimte die het biedt en hoe licht het is. Ik heb er geen trektocht mee gemaakt, maar ik heb er wel honderden kilometers mee afgelegd in allerlei omstandigheden, en ik kan zeggen dat er nog heel wat kilometers in de tank zitten. Ik zou het een ideale schuilplaats vinden voor een trektocht.

De twee nadelen zijn dat hij veel kost en dat hij na verloop van tijd iets minder duurzaam zal zijn dan andere tenten. Ik denk niet dat het duurzaamheidsaspect zo’n groot probleem is en ik ken verschillende wandelaars die de duplex tijdens hun trektochten hebben gebruikt en hem daarna nog lang zijn blijven gebruiken. De prijs is aanzienlijk, maar cuben fiber is echt duur spul en het is het waard als je veel backpackt, wat zo te horen het geval is.

Je moet cuben fiber voorzichtiger behandelen dan silnylon, maar het heeft enkele grote voordelen. Het is volledig waterdicht, neemt geen vocht op en zakt niet uit als het koud en nat wordt, zoals silnylon. Het is in wezen bomvrij in een regenbui, wat natuurlijk een grote overwinning is.

Het kost wat tijd om het opzetten van de ZPacks shelters onder de knie te krijgen, maar nadat je een paar dozijn keer hebt geoefend, zul je het gemakkelijk onder de knie hebben. Het kost me waarschijnlijk 3-5 minuten om de mijne op te zetten.

De ruimte aan de binnenkant is geweldig voor mij – ik ben 1,80 m en 80 kilo. Ik ben er net mee op pad geweest met een maat van me die ongeveer even groot is en we hadden geen enkel probleem met de ruimte. Je bent wat langer dan ik, maar ik denk niet dat 3 extra punten je zo veel zullen opbreken. Het klinkt ook alsof je meer gewend bent aan veel binnenruimte, dus je zou kunnen overwegen om naar een triplex te gaan, maar ik zou aanraden om het bij een duplex te houden, vooral voor een doortocht. Er is ruimte in de duplex om wat spullen op te bergen bij je hoofd/voeten, maar meestal zet ik mijn rugzak en alles wat ik niet gebruik in de vestibule buiten. Beide trekkers hebben een deur en vestibule die gemakkelijk toegankelijk zijn. Ik beschouw de duplex als comfortabel voor twee en een paleis voor Ć©Ć©n. Ik neem hem ook vaak mee op solowandelingen omdat hij zo weinig weegt.

Zoals u ziet, heb ik een zeer hoge dunk van de ZPacks tenten, en ik denk dat u ook veel plezier zult beleven aan de uwe, als u besluit die weg in te slaan. Het is een andere stijl van tent waar je even aan moet wennen en hij kost een aardig duitje, maar het is echt een fantastisch product.

Hou je taai en nogmaals bedankt voor je geweldige e-mail!

Dave

 

 

 

Recent Content