Therm-a-Rest Compack Chair Kit review


De natuur biedt zelden comfortabele zitplaatsen. Dat is een van de meest voorkomende klachten die ik van mijn lezers hoor. Het vinden van een comfortabele plek om uit te rusten na een lange dag op de trail kan een hele uitdaging zijn. Eenvoudige schuimkussens zijn een prima oplossing voor het opvullen van de billen, maar een stevige rugsteun is veel moeilijker te vinden.

Kampstoelen zijn een goede oplossing, maar de meeste zijn veel te zwaar en onhandig om te overwegen voor rugzakreizen. Hier is de Therm-a-rest Compack Stoel Kit. Met slechts 7oz is de Compack licht genoeg om diep in de backcountry mee te nemen en comfortabel genoeg om al je vrienden jaloers te maken bij het kampvuur.

Alle rugzakstoelen moeten als optioneel worden beschouwd. Daarom ga ik er niet mee wandelen als ik ultralight reis en kilometers wil maken. Maar de Compack Chair Kit heeft een uitstekend evenwicht gevonden tussen gewicht en comfort. Als je rugzak al licht is, zal een luxe artikel van 7 oz je rug niet breken. En een comfortabele stoel met een stevige rugleuning is precies het luxeartikel dat voor veel backpackers het gewicht waard is.

COMPACK STOELSET SPECS

PRIJS – Ik denk dat de Compack Stoel Kit redelijk geprijsd is. Het is niet de goedkoopste campingstoel op de markt, maar hij is wel veel lichter dan de meeste andere stoelen. Ik denk dat hij zijn prijs meer dan waard is, vooral als je er eenmaal in ligt op het parcours. Actuele prijzen vindt u hier op REI en Amazon.

GEWICHT – De 20-inch stoelset weegt 7 ons (198 g) en de 25-inch stoelset weegt 9 ons (255 g). Beide behoren tot de lichtste rugzakstoelen op de markt.

DESIGN – Om de Compack op te zetten, vouwt u gewoon uw luchtkussen (apart verkrijgbaar) op en schuift u het in de stoelset. Blaas uw matras op, klem de zijriemen vast en trek ze naar beneden voor uw optimale ondersteuningshoek van de rug. In de Compack zijn vier metalen stangen genaaid die voor stabiliteit zorgen. Zowel de boven- als de onderkant van de stoel zijn open, wat betekent dat hij op bijna elk luchtkussen in verschillende opstellingen past.

MATEN – De Compack Stoelenset is er in twee maten: De 20-inch maat past op luchtkussens met een standaardbreedte van 20 inch en de 25-inch maat past op bredere 25-inch kussens. Ik neem aan dat beide maten even lang zijn, maar ik heb alleen de 20 inch stoelset bekeken. Ik heb de Compack gecombineerd met mijn normale maat NeoAir XLite, een van mijn favoriete rugzakproducten aller tijden.

VERPAKTE GROOTTE – De Compack Stoelenset is klein en handig verpakt. De vier steunen kunnen niet worden verwijderd, dus u kunt de stoel het beste in tweeën vouwen en vervolgens oprollen. Als hij eenmaal ingepakt is, kan hij gemakkelijk aan de buitenkant van uw rugzak worden bevestigd, net als uw tentstokken. Er zit ook een klein netzakje bij om hem in op te bergen.

ACHTERSTEUN – De rugsteun van dit kussen is het belangrijkste verkoopargument. Ik zou niet aanraden om er in te gaan liggen schommelen of zo, maar het is vrij stevig. Veel steviger dan ik gedacht zou hebben voordat ik het getest had. Het is vrij zeldzaam om zo’n verstelbare rugsteun te vinden als je op pad bent, dus ik ben behoorlijk onder de indruk.

STYLE – Deze stoelset is maar in één kleur verkrijgbaar: daybreak orange. Oranje is niet mijn favoriete kleur, maar deze kleur is niet zo slecht. Uiteindelijk denk ik dat de functionaliteit van de Compack belangrijker is dan de kleur.

PADBESCHERMING – Een van mijn andere zorgen met de Compack was dat het mijn pad kwetsbaar zou maken voor lekke banden. Het laatste wat ik wil doen is mijn slaapmat in de wildernis laten ploffen terwijl ik hem als zitplaats gebruik. Tot nu toe heb ik nog geen enkel probleem gehad, en ik voorzie ook geen problemen. De nylon onderzijde van de Compack is sterk genoeg om gemakkelijk lekrijden tegen te gaan en ik let altijd goed op waar ik mijn stoel neerzet om scherpe stenen en stokken te vermijden. Zolang je je bewust bent van je omgeving, zou je goed moeten zijn om te gaan. OPMERKING: Als u een luchtkussen gebruikt, moet u altijd een patchkit bij u hebben, zelfs als u niet van plan bent uw luchtkussen met een stoelkit te gebruiken. Tenacious Tape is uitstekend voor pad pops, en vele andere reparaties.

PAD FIT – Toen ik deze stoel voor het eerst gebruikte, vond ik dat hij er soms een beetje ongelijk en brokkelig uitzag. Het kostte me wat oefening en testen met verschillende setups voordat ik echt in staat was om de pasvorm in te stellen. Toen ik het eenmaal onder controle had, was ik klaar om te gaan. Je moet waarschijnlijk eerst een beetje oefenen voor je het goed doet.

SETUP TIJD – Een ander klein nadeel van de Compack is dat het opzetten en afbreken wat tijd kost. Het duurt echt maar een paar minuten, maar het is niet zo simpel als een schuimkussen neergooien. Ik denk dat het extra comfort de moeite waard is, vooral als je wat tijd hebt om te chillen in het kamp. Maar als je het type bent dat lange uren trekt en snel in het kamp neerploft, is een stoelset misschien niet wat je zoekt.

DUURZAAMHEID – Duurzaamheid is een van de moeilijkste kwaliteiten voor een beoordelaar om nauwkeurig te beoordelen. Om de ware beperkingen van een product te kennen, moet u het maanden en jaren gebruiken tot het uiteindelijk kapot gaat. Op basis van al mijn producttests en onderzoek verwacht ik dat deze stoel heel duurzaam zal zijn en lang zal meegaan. Hij is goed gebouwd en heeft versterkte naden op alle kritieke drukpunten. Ik ben van plan mijn Compack met zorg te behandelen en ik verwacht dat hij nog vele jaren meegaat.

ONDERSTE REGEL

Als je na een lange dag op pad lekker in een comfortabele stoel wilt zitten, dan is de Therm-a-Rest Compack Chair Kit iets voor jou. Met slechts 7oz is de Compack een van de lichtste stoelsets op de markt, en om van trektochten te genieten is het van cruciaal belang het gewicht laag te houden. Als het erop aankomt, moeten alle rugzakstoelen als optioneel worden beschouwd. De Compack is een van de weinige stoelen waarbij de beloning het gewicht echt waard is. Dus als je denkt dat deze stoel bij jouw backpack stijl past, raad ik je zeker aan om hem eens te proberen.

 

 

 

Recent Content