Therm-a-Rest Corus HD Quilt Beoordeling


De laatste paar jaar ben ik begonnen af te stappen van slaapzakken op mijn 3-seizoenen rugzaktochten. Ik heb echt een hekel aan het gevoel van benauwdheid in nauwsluitende ultralichte mummiezakken, dus ik wilde zien welke andere opties er waren. Overschakelen op rugzak dekbedden is een enorme verandering voor mij en ik krijg een aantal van de beste trail slapen van mijn leven.

Onlangs had ik de kans om de nieuwe Corus HD Quilt van Therm-a-Rest te beoordelen, en ik vind dat hij een heleboel fantastische eigenschappen heeft. Om te beginnen is hij extreem licht en compact, wat belangrijk is voor elke rugzaktocht. Het heeft ook een van de beste onderleggerbevestigingssystemen van alle dekbedden die ik ooit heb getest, wat van cruciaal belang is om kille tocht te voorkomen. En als klap op de vuurpijl is de prijs heel redelijk, zeker voor donzen slaapzakken/dekbedden.

De Corus HD is geschikt voor temperaturen tot 35°F, wat hem een betere keuze maakt voor warmere reizen in het voorjaar, de zomer en de herfst. Hoewel de Chorus niet ideaal is voor koudeslapers of frigide nachten, heeft hij een aantal kenmerken die hem tot een uitstekende optie voor ultralicht comfort maken. Als u op zoek bent naar een nieuwe slaapzak of dekbed voor warm weer, raad ik u aan eens te kijken naar de nieuwe Corus HD.

CORUS HD QUILT SPECS

PRIJS – De Corus HD is zeer betaalbaar geprijsd, zeker als je hem vergelijkt met andere donzen slaapzakken en dekbedden. Ik beschouw het als een budget-koop van hoge kwaliteit. Actuele prijzen vindt u hier op REI en Amazon.

GEWICHT – De normale maat Corus HD weegt slechts 1lb 6oz, wat erg licht is voor slaapzakken en dekbedden. Het is niet het lichtste dekbed op de markt, maar het zit er ook niet ver naast. De Corus heeft ook een paar handige functies die de meeste dekbedden missen, waardoor hij een paar ons extra waard is.

WARMTE – Deze quilt is gewaardeerd tot 35°F voor mannen en 45°F voor vrouwen. Dus als u vaak gaat backpacken bij temperaturen rond het vriespunt, is deze quilt waarschijnlijk niets voor u. Veel rugzaktoeristen overdrijven echter met de temperatuurwaarden van hun slaapzakken. Als u meestal trekt in warmer lente-, zomer- en herfstweer, kan deze quilt een goede keuze zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat u de warmte van uw dekbed op kille nachten altijd kunt verhogen door extra lagen (of zelfs een puffy coat) naar bed te dragen. Kijk in de warmte sectie van mijn slaapzakken gids voor meer info.

CONSTRUCTIE VAN DE BUFFELS – Een van de redenen waarom de Corus HD een hogere temperatuurclassificatie heeft, is omdat de baffles (isolatiebuizen) zijn doorgestikt. Dit is een ongecompliceerde manier om schotten te construeren die het gewicht vermindert (de buitenste laag van de quilt wordt rechtstreeks aan de binnenvoering genaaid, waardoor buizen ontstaan die het dons vasthouden). Het grootste nadeel van deze methode is dat de totale warmte afneemt, omdat er geen donswolk in de naden van de quilt zit. Maar als warmweerzak werkt het schottenstelsel van deze quilt heel goed.

PAD AANSLUITING – De aansluiting van het slaapmatje is een gebied waar de Corus HD een grote prestatie levert. Ik denk zelfs dat hij het veiligste verbindingssysteem heeft van alle quilts die ik ooit heb getest. Er zijn 8 drukknopen rond de Corus genaaid (twee aan de onderkant en drie langs elke kant). Deze drukknopen kunnen worden gecombineerd met de opplakbare matrasbeschermers die bij de quilt worden geleverd of met een Therm-a-Rest Universal laken (apart verkrijgbaar). Als het warm weer is, kunt u uw dekbed loslaten en het gebruiken zoals het dekbed op uw bed thuis. Als de temperatuur daalt, kunt u het dekbed aan uw matras vastmaken om de warmte uitstekend vast te houden, zelfs als u ’s nachts de neiging hebt om te woelen en te draaien. Dankzij de drukknopen kan de Corus ook worden gecombineerd met andere dekbedden, slaapzakken en dekens van Therm-a-Rest.

LOOP KIT – De Corus HD wordt geleverd met een loop kit die 8 zelfklevende patches bevat. Verwijder de achterkant van deze patches en bevestig ze rechtstreeks op uw slaapmatje. Leg de lapjes op één lijn met de lusjes van de quilt en u kunt aan de slag. Deze patches zijn de lichtste en gemakkelijkste manier om uw quilt te verbinden, hoewel sommige hikers niet van het gevoel houden direct op hun pads te slapen. Mijn enige zorg met deze patches is dat de lijm er na verloop van tijd en bij veelvuldig gebruik afslijt. De lijm lijkt voorlopig sterk te houden, dus hopelijk gaan ze lang mee.

UNIVERSAL SHEET – De andere aansluitmogelijkheid voor het matras is de aanschaf van een Therm-a-Rest Universal Sheet (verkrijgbaar in mummie- en rechthoekige vorm). Dit is de meest comfortabele manier om te gaan, maar het zal een paar extra grammen toe te voegen aan je rugzak. Ik hou echt van de veilige lusverbindingen op de universele laken en het voelt heel zacht aan tegen de huid. Persoonlijk vind ik het niet erg om direct op mijn matje te slapen, maar ik denk dat de meeste wandelaars de voorkeur zullen geven aan het gevoel van de Universal Sheet. Mijn vrouw, bijvoorbeeld, is dol op het universele laken en zou deze quilt niet zonder laken gebruiken.

DRAFT TUBES – Naast een fantastisch aansluitingssysteem voor matrassen heeft de Corus HD ook twee grote tochtbuizen (naar beneden hangende, gevulde flappen) die de lengte van de quilt aan beide zijden bedekken. Deze tochtbuizen houden ongewenste kille lucht uitstekend buiten, vooral wanneer het dekbed is ingeritst. Dit is een ander groot voordeel dat zeldzaam is bij ultralichte quilts.

COMFORT – Ik vond de Corus HD erg comfortabel. Ik ben 1,80 m en weeg 185 pond met brede schouders, dus ik heb een grote maat quilt getest. Ik had genoeg ruimte om verschillende slaaphoudingen aan te nemen zonder me bekneld te voelen, zelfs als hij vastgeklikt zat. Deze quilt heeft ook een goede breedte en lengte. Ik had zelfs genoeg ruimte om het over mijn hoofd te trekken, wat een leuke optie kan zijn op echt frigide nachten.

VOETBAK – De Corus HD heeft een elastische voetendoos, wat ook een leuke eigenschap is. Slapen met koude voeten is het ergste. Deze quilt heeft een elastische zak die uw voeten en uw slaapmat op hun plaats houdt. Op die manier blijven je voeten warm, zelfs als je pad niet vastzit.

NEKKNOP – Aan de bovenkant van de quilt zit een ingenaaid elastisch koord en een drukknoop aan elke kant. Zo kunt u de quilt aan de bovenkant dichtklikken als het echt koud is. Het elastische koord houdt tocht tegen en u hebt genoeg ruimte om uw hoofd naar buiten te steken.

SNAP POCKET – Deze quilt heeft ook een klein steekzakje aan de bovenkant. Ik heb een paar schuimrubberen oordopjes in mijn zak, voor het geval ik ergens langs de route een houthakkerssnurker tegenkom.

GROOTTE – De Corus HD is er in twee maten: normaal en groot. Beide hebben een vergelijkbaar gewicht (1lb 6oz en 1lb 8oz), maar de maat large is 4in langer en 4in breder dan de gewone. De normale maat is geschikt voor mensen tot 1.80 m en de grote maat is geschikt voor mensen tot 1.80 m. Als je op het randje zit, zou ik een maatje groter aanraden voor wat extra ruimte. Dat gezegd hebbende, ik ben 1 meter 80 en de grote maat past me goed.

PAKKINGSGROOTTE – De Corus kan heel klein worden ingepakt, wat nog een groot voordeel is. De quilt wordt geleverd met een grote stuffzak voor opslag en een kleine stuffzak voor onderweg (ik stop mijn quilt meestal gewoon onderin mijn rugzak zonder stuffzak). Als je wilt, kun je deze quilt nog verder comprimeren met een compressiezak, maar ik denk niet dat dat nodig is.

STYLE – Deze quilt is er in één kleur: zwavel. Hoewel dat niet de meest sexy naam voor een kleur is, ziet het er eigenlijk best cool uit. Ik zou niet zeggen dat dit de meest stijlvolle slaapzak/quilt is waarin ik heb geslapen, maar hij is ook niet lelijk. En functionaliteit is wat er echt toe doet.

DUURZAAMHEID – Duurzaamheid is een van de moeilijkste kwaliteiten voor een beoordelaar om nauwkeurig te beoordelen. Om de ware beperkingen van een product te kennen, moet je het jarenlang gebruiken tot het uiteindelijk stuk gaat. Op basis van al mijn producttests en onderzoek verwacht ik dat deze quilt zeer duurzaam zal zijn en lang zal meegaan. Donzen slaapzakken en dekbedden kunnen soms 20-30 jaar meegaan als ze met zorg worden behandeld en ik verwacht dat deze quilt hetzelfde zal doen. Het is een goed gebouwd product van hoge kwaliteit, naar mijn mening.

ONDERSTE REGEL

Als u over het algemeen tijdens het warmere weer van de lente, zomer en herfst gaat backpacken, kan de Therm-a-Rest Corus HD Quilt een uitstekende keuze zijn voor uw trektochten. Deze quilt is ongelooflijk licht, comfortabel en samendrukbaar. Het heeft een van de beste matrasbevestigingssystemen die ik ooit heb getest en het heeft een zeer redelijke prijs voor donzen slaapzakken/dekbedden. Het enige echte nadeel van deze quilt is dat hij een temperatuur van 35°F heeft. Veel ervaren backpackers kiezen tegenwoordig echter voor dekbedden van 30-40°F, dus het hangt echt af van je manier van backpacken en het weer waarin je van plan bent te gaan wandelen. Als je op zoek bent naar een warmere optie, bekijk dan mijn lijst van de 7 beste slaapzakken & dekbedden van 2016. Als je op zoek bent naar mijn persoonlijke favoriete slaapzak/quilt, bekijk dan mijn Top Gear Picks van 2016.

 

 

 

Recent Content