Reisverslag: Mount St. Helens Loop – Ape Canyon Smith Creek


Een beetje beweging, af en toe eenzaamheid en een paar mooie uitzichten zijn alles wat ik nodig heb voor een geweldig avontuur in het binnenland. Maar zo nu en dan merk ik dat mijn verwachtingen veel te laag gespannen zijn en dat de verbluffende schoonheid van een nieuwe plek me overweldigt. In tijden als deze probeer ik te onthouden hoe gelukkig ik ben.

Eerder deze week maakten Annie en ik een uitstapje naar de oostkant van Mount St. Helens om een rugzaklus van 28 mijl te verkennen die een vriend had aanbevolen. We waren overdonderd door hoe opmerkelijk mooi, verrassend divers en onverwacht afgelegen de route was.

Hier is een korte post om enkele van mijn favoriete foto’s en notities te delen over nieuwe spullen die ik aan het testen ben. Ik werk ook aan een volledige reisgids voor iedereen die dezelfde route wil lopen: Ape Canyon Trailhead naar de Loowit Trail naar Windy Ridge naar Smith Creek naar Lava Canyon. Geniet ervan!

Nieuw vistuig:

NIEUWE MOUNTAIN HOUSE MAALTIJDEN – Mountain House heeft onlangs drie nieuwe maaltijdgenieters uitgebracht die erg lekker zijn: Chicken Fried Rice, Italian Style Pepper Steak met rijst en tomaten, en Biscuits and Gravy. Alle maaltijden waren uitstekend, maar we hebben vooral genoten van de gebakken rijst met kip en de koekjes met jus. We raden zeker aan ze eens te proberen. Volledige review hier.

FYRESTIK MAGNESIUM VUURSTEKER – Een kleine magnesiumvuurstarter kan een nuttig hulpmiddel zijn bij slecht weer. De Fyrestik is vergelijkbaar met andere magnesium starters, maar heeft een klein reservoir voor een in kerosine gedrenkt wattenbolletje, wat een leuk detail is.

ENLIGHTENED EQUIPMENT REVELATION QUILT – Ik ben helemaal weg van de Revelation Quilt die ik heb getest. Hij kan volledig plat liggen als een deken of strak worden aangetrokken om de warmte te verhogen. De slaapzak heeft precies de flexibiliteit die ik zoek in een backcountry slaapzak en ik kan hem ten zeerste aanbevelen. Ik zal binnenkort een volledige review op de site zetten. Volledige review hier.

GOSSAMER GEAR GORILLA RUGZAK– Annie en ik hebben de nieuwe Gorilla rugzak de afgelopen weken getest. We denken allebei dat het is een absoluut fantastische rugzak die is uiterst comfortabel en heeft geweldige functies. Ik zal een volledige beoordeling op de site binnenkort, maar we geven allebei deze pack twee duimen omhoog. Volledige review hier.

PACK-N-WIPE COMPACT HANDDOEKEN – Deze lichtgewicht papieren handdoeken zijn klein op te vouwen maar groot te gebruiken. Ze zijn een verrassend duurzame en absorberende manier om het vuil van een lange dag wandelen te verwijderen.

SAUCONY PEREGRINE 5 TRAIL RUNNING SHOES– Ik heb de Peregrine 5 hardloopschoenen op mijn laatste paar reizen gedragen en ik vind ze echt geweldig. Ze zijn licht, hebben een goede pasvorm en een uitstekende tractie. Annie’s schoenen hadden niet genoeg tractie voor deze tocht, dus ze is van plan om binnenkort de Peregrine 5 hardloopschoenen voor dames uit te proberen.

 

 

 

Recent Content